Warsztaty

Warsztaty

Naucz się przyrządzać sushi od najlepszych

🍣🥢Weź udział w II edycji bezpłatnych warsztatach Garo Sushi i zostań Sushi Masterem 🥑😍 Zapraszamy w dniu 2 lutego 2020r. 

W każdą niedzielę, z najbliższą włącznie, między godziną 14:00 a 15:00 zapraszamy na organizowany przez nas “Dzień kuchni japońskiej”, podczas którego Nasi najlepsi Sushi Masterzy pokażą Wam, jakie składniki są niezbędne do przyrządzenia sushi oraz nauczą, jak w łatwy sposób zawijać rolki!

Podczas spotkania dowiesz się, jak krok po kroku przygotowywać sushi — bez pośpiechu, dokładnie i z uśmiechem na twarzy. Nasze warsztaty nie ograniczają się jedynie do obserwacji naszych mistrzów, ale też do własnoręcznego wykonywania sushi. Do tego tuż po zakończeniu zajęć możesz z satysfakcją zjeść efekty swojej pracy – będzie pysznie 

🧡Udział w warsztatach jest bezpłatny🧡

Wszystkich chętnych prosimy o przesłanie zgłoszenia na adres mailowy 📧 rezerwacje@garosushi.pl

________________________________________________________________________________________________________

Pierwsze warsztaty startują już 26.01.2020 r.!

W każdą niedzielę, między godziną 14:00 a 15:00 organizujemy “Dzień kuchni japońskiej”, podczas którego Nasi najlepsi Sushi Masterzy pokażą, jakie składniki są niezbędne do przyrządzenia sushi oraz nauczą, jak w łatwy sposób zawijać rolki.

Z nami dowiesz się, jak krok po kroku przygotowywać sushi — bez pośpiechu, ale za to dokładnie i z uśmiechem na twarzy. Warsztaty nie ograniczają się jedynie do obserwacji naszych mistrzów, ale też do własnoręcznego wykonywania sushi. Do tego tuż po zakończeniu zajęć możesz z satysfakcją zjeść efekty swojej pracy.

Wszystkich chętnych prosimy o przesłanie zgłoszenia na adres mailowy: rezerwacje@garosushi.pl

Sushi to nie tylko jedzenie, którym zachwyca się cały świat. To również tradycja, stosowana etykieta oraz przekazywany z pokolenia na pokolenie rytuał przygotowania i jedzenia. Razem z Garo Sushi masz szansę poznać sekrety japońskiej kuchni i nauczyć się, jak wykonać sushi także w domowym zaciszu.

Przygotowywanie sushi to sekret, nad którym czuwają mistrzowie japońskiej kuchni. Jednak w naszych szeregach są specjaliści, którzy poznali cenne wskazówki tej przepysznej potrawy, m.in. nasz szef kuchni odbywał staż pod okiem Mistrza Świata w Sushi. Teraz chętnie dzielimy się swoją wiedzą, abyś Ty również stał się szczęśliwym znawcą sushi.

Dlaczego warto zapisać się na warsztaty sushi?

Dzięki nam zaczniesz częściej bywać w restauracjach sushi, gdzie już żadna potrawa nie będzie dla Ciebie niewiadomą. W ten sposób zawsze będziesz zamawiać to, co naprawdę Ci smakuje. Ponadto dowiesz się, co jest potrzebne do zrobienia sushi w domu — jakie produkty wybierać oraz jakie wyposażenie będzie do tego niezbędne. Podzielimy się z Tobą sekretem, dzięki któremu z łatwością stworzysz wariacje kulinarne z tym japońskim specjałem w roli głównej. Po kilku godzinach naszych warsztatów sushi będziesz mógł sam uczyć swoich znajomych sztuki przygotowywania tej potrawy lub po prostu serwować je w trakcie rodzinnych uroczystości, świąt czy spotkań towarzyskich. Wyrusz z nami w tę kulinarną podróż, w trakcie której odkryjemy przed Tobą fascynujący świat japońskiej kuchni.

Garo Sushi Warszawa - najlepsze sushi w Warszawie Ursynnów

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przebieg warsztatów — czego się dowiesz?

 

Teoria, dzięki której lepiej zrozumiesz kuchnię japońską

Nasze warsztaty to także prawdziwa uczta dla osób, które uwielbiają ciekawostki historyczne oraz kulinarne z odległych rejonów świata. Chcemy w ten sposób zaszczepiać pasję do kuchni japońskiej, ale też do kultury, z której się ona wywodzi. W ten sposób znacznie szybciej i łatwiej zrozumiesz, jak ważne jest prawidłowe konsumowanie oraz wykonywanie sushi. Do tego już nikt nie uzna Cię za ignoranta w towarzystwie, np. w restauracji, gdzie serwowane jest sushi.

Garo Sushi Warszawa - najlepsze sushi w Warszawie Ursynnów

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U nas poznasz m.in.:

  • historię sushi,
  • sposób prawidłowego przygotowywania stanowiska pracy — w tym dobór odpowiedniego noża i maty czy instrukcja, jak powinno się kroić warzywa,
  • sposób podawania oraz konsumowania sushi,
  • aspekty, które pozwolą Ci wybierać zawsze świeże ryby i odpowiednie składniki, jakie pomogą Ci w tym, aby potrawy były smaczne,
  • etykietę przy stole.

Praktyka w czystej odsłonie

 

Z nami dowiesz się, jak krok po kroku przygotowywać sushi — bez pośpiechu, ale za to dokładnie i z uśmiechem na twarzy. Warsztaty nie ograniczają się jedynie do obserwacji naszych mistrzów, ale też do własnoręcznego wykonywania sushi. Do tego tuż po zakończeniu zajęć możesz z satysfakcją zjeść efekty swojej pracy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W trakcie warsztatów pokazujemy też jak:

● prawidłowo przygotować ryż do sushi — jak go płukać, przyprawiać oraz mieszać,
● skutecznie sprawiać ryby oraz wykorzystywać jej poszczególne elementy w trakcie wykonywania dań w kuchni japońskiej,
● dekorować sushi lub za jej pomocą tworzyć kreatywne potrawy,
● wykonać nigiri.

 

Nie czekaj i zapisz się na nasze warsztaty na temat sushi! Już w lutym 2020 ruszają pierwsze spotkania. Nie możemy doczekać się, aż przekażemy Ci naszą wiedzę, doświadczenie i triki, dzięki którym staniesz się specjalistą w wykonywaniu tej najsłynniejszej japońskiej potrawy.